Dansworkshops

Waar dans en plezier voorop staan

Dansworkshops

Het DansLoket biedt dansworkshops. Het is mogelijk om een eenmalige workshop te boeken of in een serie van meerdere lessen. Wij verzorgen dansworkshops op elke locatie waar gedanst kan worden. Denk hierbij aan een festival, onder of na schooltijd op de basisschool, na schoolse opvang etc.

Het DansLoket biedt workshops voor peuters, kleuters en kinderen tot en met 12 jaar (streetdance).

Peuterdans (2-4jaar)

Door middel van verhaal gaan we spelen, dansen en bewegen. In deze fantasierijke lessen is niets te gek! We gaan sluipen als tijgers en springen als kikkers. Elke peuterdansles staat in een teken van een thema, bijvoorbeeld het circus, de zomer of feest. Er wordt gebruik gemaakt van attributen en instrumentale kindermuziek. Niks moet alles mag, elke dansles is een feest!


Kleuterdans (4-6jaar)

De kleuterdansles is opgedeeld in twee delen. We beginnen de workshop met simpele oefeningen en dansen. De kleuters leren hun eerste danspassen. In het tweede gedeelde van de workshop wordt er aandacht besteed aan verhaal. Binnen dit fantasierijke gedeelte van de workshop krijgen de kleuters de mogelijkheid om vrij te dansen en zich in te leven in het thema. Ook hier maken we gebruik van attributen en kindermuziek.

Streetdance (6-12jaar)

Op populaire muziek worden verschillende oefeningen en dansen aangeleerd. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zich muzikaal en motorisch te ontwikkelen. Ook is er  ruimte voor eigen inbreng. De lessen zijn stoer en laagdrempelig.