Taal- en Rekendans

Creatief bewegend leren voor het jonge kind

Taal- en Rekendans

Taal- en Rekendans: ontwikkelingsgerichte peuter- en kleuterlessen met als basis beweging, beleving en dans. In de lessen Taal- en Rekendans komt het thema uit de groep met bijhorende begrippen in beweging. De SLO kerndoelen voor taal en rekenen staan centraal. Taal- en Rekendans kan gegeven worden op elke jonge kind locatie.

In de les Taal- en Rekendans wordt er gebruik gemaakt van muziek, materialen en beweging. De kinderen krijgen hierdoor de kans om het thema actief te zien, horen, voelen en ervaren. Er worden betekenisvolle momenten gecreëerd die ervoor zorgen dat het thema en bijhorende begrippen worden onthouden.

Het DansLoket werkt met de methode Taaldans® Rekendans®, ontwikkeld door Lenneke Gentle van Studio Swing (www.studioswing.nl)

Interesse in Taal- en Rekendans? Het DansLoket komt graag een maand lang op locatie voor een uitgebreide introductie. Lees meer over het proefles pakket.

Taal- en Rekendans

Peuters en Kleuters zijn van nature erg bewegelijk. Gelukkig maar! Want beweging heeft invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Zowel lichamelijk, sociaal, emotioneel als verstandelijk. Het is dus belangrijk om peuters en kleuters veel te laten bewegen om zo hun ontwikkeling optimaal te stimuleren. Taal- en Rekendans ondersteund deze gedachte en laat kinderen leren terwijl zij bewegen, dansen en plezier maken; dat gun je toch elk kind?